Aanvragen extra financiering voor ambitieuze ondernemers vaak probleem

Op de Fenexpo in Gorinchem maakte Joop Polet een nieuw initiatief bekend: MKB-kredietcoach Joop Polet. Als deelnemer aan een landelijke formule springt Joop in deze regio in de bres voor ondernemers met plannen. Zij hebben daar vaak financiering voor nodig. Of het nu gaat om uitbreiding, kopen of leasen van machines of extra personeel: daar is extra geld voor nodig. Zelfs nu de economie aantrekt is het voor ondernemers die willen groeien niet gemakkelijk extra geld te vinden. Een groot probleem is de complexiteit van de financieringsaanvraag.

 Vent-Tent-Cent

“Dat de aanvraag niet goed gaat, komt omdat bank of andere financier méér wil weten over het bedrijf en de ondernemer. Gegevens die vaak niet inzichtelijk blijken”, vervolgt Joop Polet. “Daar moet dus verandering in komen. Als ondernemer besef ik al te goed wat andere ondernemers denken en willen. Als MKB-kredietcoach geven wij géén kredieten, maar zorgen er juist voor dat ze aan alle voorwaarden gaan voldoen om wél snel een financiering te krijgen. Onder het motto ‘De Vent, de Tent, de Cent’ gaan we aan de slag. In ons Startpakket beginnen we met een – wetenschappelijk ontwikkelde – scan van de ondernemer. Dat vertaalt zich door naar zijn bedrijf en met die inzichtelijkheid en onze ervaring met financieringsaanvragen, doorlopen ondernemers het aanvraagtraject veel sneller. De financier heeft inzicht in de Vent, de Tent en de Cent, dus komt daardoor sneller met geld. De ondernemer kan verder!”

Hoofdpijndossier

“Er lopen zoveel ondernemers rond met prachtige plannen. Of het nu gaat om uitbreiding, kopen van het gehuurde pand of van nieuwe machines of om personeel aan te nemen: daar is extra financiering voor nodig”, stelt Joop Polet van MKB-kredietcoach Joop Polet. “Precies daar lopen ze tegen een muur aan bij financiers en precies daar wil ik ze helpen. Onder andere door de papierwinkel die ermee gemoeid is te helpen invullen en exacte cijfers te krijgen. Zodat de ondernemer in kwestie van dat hoofdpijndossier verlost is. Want hij of zij wil maar één ding en dat is snel die (extra) financiering krijgen.